We're just visitors

At the end of the game, the King and the Pawn goes into the same box

Phuket trip March 26, 2014

Filed under: Diary,Travelling — visitor74 @ 12:43 am

Salam Husna,

Abba rasa bersalah betul sebab kena keluar negara masa Husna kecil lagi. Masa ini Husna perlukan belaian. Dan ibu perlukan pertolongan untuk jaga Husna. Husna sekarang malam-malam susah tidur. Tapi apakan daya, plan dah dibuat untuk abba dan rakan pengarah abba yang lain untuk ke phuket. Empat hari pulak tu. Lama jugak tu.

Bilalah agaknya boleh bawa Husna jalan-jalan? Teringin nak roadtrip dengan Husna. Last sekali kami roadtrip dengan Kereta adalah ke Haadyai. Best betul waktu tu. Waktu tu abba tak terfikir lagi nak dapat Husna. Sekarang, bila Husna dah ada, teringin nak buat roadtrip sekali lagi.

Roadtrip pertama kita adalah balik kampung abba la nanti. Dah lama abba tak balik. Semenjak tahu ibu mengandung, langsung tak balik. Opah dah rindu sangat dengan Husna. Sekarang kalau nak balik, tengah awal sangat lagi. Takut nanti Husna tak tahan kalau duduk lama-lama dalam Kereta.

Abba sekarang kalau bawa Kereta dengan husna kat dalam memang ada risau sikit.

Anyway, nak citer pasal phuket kat Husna. Ini kali kedua abba sampai ke sini. Kali pertama dulu duduk kat hotel jer. Kali ni kami banyak jalan-jalan dan makan-makan. Jadi abba dapat tengok lebih banyak lagi tempat ini.

Yang banyak ada kat phuket ini, pertama, manusia! Ya Allah, banyaknya. Takde la sebanyak kalau ada kat mekah dan Madinah masa kami pergi umrah dulu. Kali ni banyak orang berkelah jer. Pakai baju pun lebih kurang jer. Banyak yang yang kurang dari lebih. Not good place for you to go. So kita tak pergi ke sini lah nanti. Jadi abba citer kat sini. Phuket ni tempat perkelahan. Maka ramai orang luar datang. Kami duduk di Patong Beach. Lagi ramai orang muda kat sini. Mereka suka main air. Abba sebab memang duduk dekat dengan pantai, jadi tidaklah berahi sangat nak main air. Jadi pergi tengok pantai jer kejap.

Kemudian kat sini banyak tempat urut kaki. Merata-rata ada. Orang siam ni memang la banyak yang kerja urut. Agaknya dari kecil lagi dah diajar mengurut kepada anak-anak mereka. Penat-penat jalan tengok-tengok kedai, memang best urut kaki.

Kedai nak beli barangan nak bawa balik memang tak banyak. Masa kat Haadyai dulu memang best shopping. Kat Bandung pun best jugak. Tapi tak best kat Phuket ni. Jadi tak beli banyak barang kat sini. Ada la juga abba beli. Sebab untuk hal kerja. Jadi beli kasut dan buat suit kat sini.

Kedai Tatto banyak sungguh kat sini. Itu pun heran juga. Tak banyak abba tengok ada tempat tatu sebanyak kat sini. Tatto haram yer Husna. Jangan gatal nak buat Tatto. Tak mengaku anak nanti!

Kedai gambar pun banyak juga. Murah pulak tu. Tapi abba pun peminat hasil seni, jadi tak beli.

Yang abba suka kat sini adalah jalan jalan dengan motor. Sewa motor dan jalan-jalan kat Phuket best juga. Dah lama tak naik motor, kali ni merempit kat sini (Husna tak boleh naik motor, tau!) (ever!). Memang menarik! Boleh pergi ke pantai lain. Dan tengok pekan-pekan mereka.

Itu jer yang abba nak citer kat sini. Nanti kita jalan-jalan sekali yer. Hujung tahun ni patutnya kita nak ke Australia. Tengoklah macam mana.

20140326-004156.jpg

20140326-004214.jpg

20140326-004244.jpg

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s