We're just visitors

At the end of the game, the King and the Pawn goes into the same box

Ombak rindu The movie. Not The book sebab tak baca lagi January 25, 2012

Filed under: Movies — visitor74 @ 2:55 pm

20120117-145542.jpg

Ramailah sudah yang dah tengok movie ni dan aku pun dah tengok jugak. Ramai lah jugak yang menangis masa tengok. Cuma aku tak nangis lah. Tak sampai dalam jiwa. Aku tak tak rasa lakonan cukup memuaskan. Bahasa muka tak cukup deep untuk aku merasakan keseluruhan cerita tu. Ada moment-moment yang aku faham cukup mengesankan kepada semua orang, tapi tidak aku tak dapat nak feel sangat. Adakah sebab lakonan tidak memberansangkan? Atau jalan cerita macam jauh dari realiti kehidupan? Adakah boleh dalam Malaysia ni boleh jadi macam tu? Sedih gak kalau betul. Mungkin lah ada kot.

Cerita Melayu sepatutnya bolehlah memberi kesan pengajaran kepada sesiapa yang menontonnya. Tapi aku tak nampak sangat apa pengajaran yg boleh diambil? Adakah sebab seorang yg jahat boleh menjadi baik? Baik macam mana? Adakah dia dah mula solat? Takde plak aku tengok. Jadilah cerita ini macam biasa biasa sahaja. Tiada pengajaran agama akhirnya.

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s