We're just visitors

At the end of the game, the King and the Pawn goes into the same box

Sherlock Holmes – A Game of Shadows January 1, 2012

Filed under: Movies — visitor74 @ 7:09 pm

20120101-190840.jpg

Sekali lagi dapat tengok Robert Downey Jr berlakon. Dulu aku tak suka sangat kat dia ni. Tapi lepas dia berlakon Iron Man, nampak benar dia ni berbakat. Rupanya dia ni, Kalau berlakon, memang masuk karektor betul-betul. Sampai Kalau luar filem pun dia akan ada dalam karektor jugak. Gilaks ah!

Penat jugak tengok filem ni sebab nak follow pemikiran Sherlock Holmes nih. Nak fahamkan macam mana dia plan sampai jadik benda tu.

Kali ni dia berlawan dgn Profesor Moriati. Lawan dia yg paling hebat. Sebab dia pun pandai jugak. Dan bukan hanya pandai fikir, tapi pandai lawan jugak sebab dia dulu adalah boxer. Jadi memang kena ah Kalau lawan dgn Holmes ni.

Moriati ni mengambil kesempatan perkelahian antara negara untuk menjual senjata yg dia buat. Macam amerika jer bunyinya. Bagi negara-negara lain berperang dan negara yg berperang mestilah nak guna senjata canggih-canggih. Dia memang dah siapkan syarikat yg jual senjata-senjata tu. Heran gak cemana seorang profesor boleh mempunyai keinginan untuk berharta banyak sampai macam tu sekali.

Kali ini kita diperkenalkan juga dengan abang kepada Sherlock Holmes. Pun seorang yg gila-gila jugak.

Nicely done by the actors and the directors.

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s