We're just visitors

At the end of the game, the King and the Pawn goes into the same box

Nur Kasih The movie July 30, 2011

Filed under: Movies — visitor74 @ 1:35 am

20110730-012632.jpg

Aku memang tak pernah tengok langsung cerita masa dia kat TV dulu. So takleh nak komen. Selalu jugak dengar orang lain dok cerita tapi aku tak ambik kesah sangat. Aiman tak kesahhh …

Tapi terpanggil plak nak tengok movie ni. DVD.

Memang menarik. Menyentuh jiwa. Sedih pun ada. Aku suka tengok karektor karektor yang dilakonkan dalam movie ni. Bagaimana satu keluarga yang amat cantik sekali hubungan mereka. Antara suami isteri, anak anak, ipar duai dan dengan mertua. Dan dengan orang luar. Aku suka dan terpanggil dalam jiwa, bagaimana melihat mereka membuka kelas utk mengajar kepada remaja remaja yg bermasalah. Macam itulah baru bagus! Remaja remaja itu memerlukan bimbingan. Bukan tohmahan macam sorang ustaz yg aku rasa silap betul pendekatan dia. Kenalah sabar dgn remaja macam tu. Jangan awal awal lagi dah pandang serong. Macam tu pendakwahan tertutup namanya. Korang kena tengok movie ni baru faham. Mana yer nak cari tempat yang macam ni? Boleh aku tawarkan diri mengajar volunteer?

Suka juga aku tengok loving relationship antara suami isteri. Amannya hidup dan bahagianya kalau begitu. Macam itulah layan suami isteri. Sayang menyayangi. Dengan mertua pun baik. Faham memahami. Ipar duai pun bagus pulak tu. Aku terkesan.

Aku harap sesiapa yang tengok movie ni dapat belajar satu dua perkara. Cuba untuk mengamalkan mana yang boleh.

Hmmm, nak kena tengok balik ke siaran siaran dulu nih?

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s