We're just visitors

At the end of the game, the King and the Pawn goes into the same box

Thor June 13, 2011

Filed under: Movies — visitor74 @ 1:38 am

20110613-012808.jpg

S

20110613-012848.jpg

20110613-012915.jpg

Satu lagi movie adaptasi dari komik. Hollywood tengah berluma lumba buat macam ni. Agaknya sebab banyak peminat komik yang akan tengok. Dan orang macam aku yang tak berapa minat komik tapi tau sikit sikit, akan tengok jugak.

Kali ni pasal Thor, Dewa dalam Norse mythology. Tu yang tak best tu. Aku ingat karekter biasa jer, rekaan orang. Tapi adalah plak dalam mythology. Pulak tu ada elemen freemason plak kalau Dewa Petir ni. Tu sebab ada elemen ni dalam filem filem dorang. Meraka akan menunjukkan macam baik jer dewa dewa nih. Lepas tu budak budak tengok, mulalah terpikir macam betul jer.

Aku ni memang suka tengok filem. Tapi lepas tu aku akan kaji dan pikir balik apa kesannya pada masyarakat. Apa yang baik, kita boleh ambik. Tapi jangan kita terpengaruh dengan yang buruk.

Macam dalam citer ni, kita boleh ambik konsep relation antara ayah dan anak. Kalau anak tu naik kepala, kita kena disiplinkan dia. Jangan jadi macam anakku Sazali nanti.

Apa apa pun, lakonan Natalie Portman dan Anthony Hopkin macam biasa memang power. Kalau Anthony Hopkin ada dalam satu satu movie tu, boleh kata menjadilah filem tu.

Ambillah yang baik dan buangkan yang buruk.

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s