We're just visitors

At the end of the game, the King and the Pawn goes into the same box

Ustaz Azhar Idrus July 12, 2010

Filed under: Ilmu — visitor74 @ 1:40 pm

image1261568533.jpgAlways love a good speaker or ceramah. Ni Ustaz Azhar Idrus. Been hearing his ceramah on youtube for a few weeks now. Dia orang Trengganu. So pekat sikit slang ganu dia. Tapi boleh pahei la jugok. Bukang susoh sangak! Nasib baik ada pengalaman duduk satu dorm dengan bebudak ganu masa kat U dulu.

Ustaz ni best sangat. Lawok ceramah dia. Jadi tak bosan dengar. Ilmu dia pulak tinggi. Lepas ceramah dia, dia akan jawap soalan yang dikemukakan oleh hadirin. Semua dia boleh jawap. Boleh quote kitab, hadis dan quran senafas jer. Mashaallah.

Tak dapat dipastikan lagi asal usul sejarah Ustaz Azhar ni. Ada Satu soalan dalam ceramah dia tentang macam mana dia boleh bertukar dari seorang sifu muzik kepada seorang Ustaz. Dia tak jawap. Dia kata kena datang rumah baru boleh citer Panjang.
Dan dari googling aku berkenaan dia, Ustaz ni tidak mendapat pengajian formal tentang agama. Maknanya bukanlah dia belajar Kat Mesir ke, Jordan ke atau Indonesia. Cuma belajar dari masjid ke masjid dan sebagainya. Susah gak nak terima sebab penguasaan ilmu dia tinggi betul.

Ada dijual CD Ustaz nih kat pasaran. Cuma aku belum cari lagi. Dok dengar ceramah dia yang ada dalam youtube masa dalam Kereta. Kalau beli CD, kemungkinan besar tak duduk dengar pong. At least kalau dalam Kereta tu, tak pegi mana. Dapat dengar dia sesambil mandu.

Search him in youtube. Selamat mencubaaa!

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s