We're just visitors

At the end of the game, the King and the Pawn goes into the same box

Brothers May 1, 2010

Filed under: Movies — visitor74 @ 9:46 am

image161022530.jpgFilem mengisahkan dua Adik beradik yang jauh berbeza. One a sarjan in Marine and another just came out from prison. Their World couldn’t be more apart. But you can See The love between them. Suka tengok kalau adik beradik macam tu. Walaupun tak sama keadaan mereka, tapi sayang menyayangi tetap ada.

Tapi ayah dia nampak sangat tak suka dengan Anak bongsu dia yg baru keluar penjara tu. Dia pun bekas Tentera jadi naturally dia lagi bangga dengan Anak dia yg jadi marine tu. I think that’s normal. But if you can take a higher road, loving your child unconditionally would be the right thing to do. Teringat cerita Stephen Covey dengan anak anaknya. And how He learnt to unconditionally love his rather unsuccessful child. That is The best kind of love.

Sam, sianak tentera yang dilakonkan oleh Toby Maguire has a nice Family. Two cute daughters and a beautiful Wife played by Natalie Portman. Adik bongsu dilakonkan oleh Jake Gyllenhaal.

I don’t like Toby sangat. Lakonan dia takdelah Power sangat. Dalam filem spiderman, dia jadi lebih best bila dia pakai mask. Dalam citer ni pun, dia tak best sangat.
Character dia adalah seorang askar yg dipaksa bunuh kawannya sendiri oleh puak Taliban. Dia kena tangkap masa kat afghanistan.

Ni satu aku tak suka. Propaganda memburukkan islam dgn memburukkan Taliban. Aku sebenarnya tak pasti whether taliban ni bagus ke tidak. I might never know. But showing that some muslims are bad people in movie IS tantamount to an attack to The muslims as a whole. Biasalah filem america. Kena berhati hati jangan terpengaruh.

Jadi bila dia diselamatkan dan pulang kembali ke america, dia dah jadi orang lain. The guilt is killing him Inside. Dia dah tak percaya dengan adik dan isterinya. Dia dah tak dapat bermesra dengan Anak anaknya dah. Kepala dia weng. It IS a sad thing to See how his family felt The difference in him.

At The end. Adik dia yg bekas banduan telah menyelamatkan dia.

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s