We're just visitors

At the end of the game, the King and the Pawn goes into the same box

Perlis visit December 26, 2009

Filed under: Family,Interesting,Monolog,Travelling — visitor74 @ 5:14 pm

Semalam sampai Perlis. bukan senang nak sampai. terpaksa pusing ke sana sini sebab missed turn kat highway masa nak ambik Mak dan ayah. then terpaksa meredah jem sebab ramai orang cuti krismas ni. jalan memang tak smooth. tapi alhamdulilah kami sampai dengan selamat.

ini kali kedua sampai ke Perlis for me. dedulu masa kecik kecik lagi. that time pun First time sampai langkawi. kali ni tinggal kat rumah akak kat Kg Wai nama dia. why it’s Wai (getit?) , i dunno yet. probably nama thailand kot. sebab just behind The hilly area at The back is thailand, My bro In law said.

what bugs me here is that orang Perlis ni ambik kesempatan dengan orang luar. bila dia tahu kami kami bukan orang tempatan, mereka jual dengan harga mahal sikit. ini Anak sedara aku perasan sebab kalau dia beli harga lain dia kata. entah apa apa. hello, kami ni orang Malaysia jugaklah. bukan orang luar Negara tau!

dan pekan kuala Perlis amatlah kecilnya. bukan apa, masa kami nak cari Klinik for emergency reason, tak jumpa yang bukak hari sabtu. orang boleh pilih ke nak sakit hari apa.

terpaksalah kami pegi ke pekan kangar. cari punya cari adalah jumpa yang bukak. tapi doktor pulak takde. adalah tiga tempat kami pergi. last last sekali kenalah kami pick One clinic dan tunggu sampai doktor sampai. sebab dah malas nak cari lagi.

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s