We're just visitors

At the end of the game, the King and the Pawn goes into the same box

The Twilight Saga: New Moon December 13, 2009

Filed under: Movies — visitor74 @ 8:53 pm

lagi satu movie pasal pontianak omputih. pontianak pandai. siap pegi sekolah lagi. berbeza betul dengan pontianak kita. udahlah tak lawa, duduk atas pokokk dok mengacau orang lalu lalang jer.. he he he…

kali ni Bella ada dua pilihan jejaka. edward cullen dan jacob, the red indian guy. maka terbahagilah peminat movie Twilight kepada dua group. satu team Edward dan satu team Jacob. aku malas nak pilih mana aku suka, sebab pompuan jer yang dok pilih ni. tapi dari segi performance, dua dua bagus, cuma Jacob tak dapat cukup airtime macam Edward. dan Bella pun dari dulu lagi dia akan pilih Edward, macam dia dah kemaruk sangat dengan edward tu.

filem kita dan filem western memang dari dulu sampai sekarang tak habis habis masukkan cerita pasal vampire nih. gamaknya memang ada lah spesis vampire ni yang hidup bersama kita. kalau dari segi pengalaman, aku sendiri tak pernah jumpa, tapi kalau jelmaan vampire masuk manusia dan bercakap dengan aku tu, adalah. tak tau nak percaya ke tidak.

aku sendiri pun suka kalau filem filem paranormal ni sebab it’s a life other than normal life. berangan la jugak kalau aku ada power power macam vampire tu ada. boleh gerak laju, boleh baca fikiran orang dan sebagainya. berangan jerlah… manusia memang suka nak jadi superman. tu sebab macam macam amalan manusia melayu ni buat. baca itu dan ini. samada baca jampi serapah yang dapat dari bomoh, guru silat atau baca ayat Quran. betul atau tidak, itu boleh didebatekan.

movie ni antara yang kena tengok sebab terkenal sangat. tak payahlah aku review sebab ramai yang akan tengok. dan mungkin ramai yang akan suka. the story is nicely done. the cinematography is great. tak nampak tipu sangat. the characters was good. kalau tak tengok, rugi beb…

some interesting trivias from the movie:

During the filming of Bella’s birthday party, Jackson Rathbone got so into character that both Peter Facinelli and Kellan Lutz had to hold him back. During one of the takes, Elizabeth Reaser was knocked to the ground.

Broke the record for the biggest one-day gross in the US with $72.7 million. Former record holder was The Dark Knight (2008).

Robert Pattinson refused to have his eyebrows waxed as extensively as he had in the first movie, resulting in a slightly bushier look on Edward. tak perasan pun. pompuan perasan la kot.

A vampire’s diet is revealed by the color of the eyes – the Cullens feast only on animal blood and therefore have topaz eyes, whereas the Nomads and the Volturi have red eyes indicating they feast upon human blood.

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s