We're just visitors

At the end of the game, the King and the Pawn goes into the same box

hari ayah June 21, 2009

Filed under: Family,Monolog — visitor74 @ 4:29 am

esok hari bapa. ayah bukan jenis yang mengharapkan anaknya mengucapkan selamat hari bapa. in fact, esok hari bapa pun dia mungkin tak tahu.

ayah sekarang tak berapa sihat. i always remember him as a very strong man. sebab kerja keras di sawah padi dari muda lagi. sampai sekarang pun ayah kerja lagi. dah suruh dia berenti meniaga tapi tak mau jugak.

ayah seorang yang selalunya senyap tapi pelawak juga. always cracking jokes with the close friends ad relatives. tapi seorang yang emo jugak. kalau jumpa adik beradik dia, mesti masa nak berpisah, peluk cium dan nabgis nangis sikit. tak taulah apa perit jerih yang dorang dah lalui bersama. apa yang saya nampak, adik adik dia respect betul kat ayah. mesti ada cerita.

ayah sekarang anak abang paling tua selepas abang sulongnya meninggal a few years back.

ayah sangat penyayang dengan caranya sendiri. not very expressive but you can see his concerns. kalau lama tak call tu, mesti dia risau. takde hal nak cerita pun, kena call jugak tanya khabar dan inform keadaan sekarang.

selalu rindu nak balik ke kampung dan peluk dia. kalau masa nak balik ke kampng tu, perasanlah ayah sayu sangat.

selamat hari bapa, ayah. love you.

Advertisements
 

One Response to “hari ayah”

  1. odienk Says:

    ya…saya juga sangat senang dengan hari bapa,


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s