We're just visitors

At the end of the game, the King and the Pawn goes into the same box

Health is Wealth May 3, 2009

Filed under: Diary,Family,Monolog — visitor74 @ 8:59 pm

Sickness comes on horseback but departs on foot. – Dutch Proverb

Rupanya Abah dah berminggu demam tapi dia tak buat apa apa Sebab rasa takde apa apa. Macam aku jugaklah. Kalau sakit biasa biasa tu lenjan jer. Bukan nak kena ada MC kalau nak cuti. Kadang tu, Kalau sakit pun aku pergi office jugak sebab banyak kerja. Tak tenang cuti kalau tengah banyak kerja tu. Kalau dah out betul, barulah Cuti.

dan aku tak suka betul pegi klinik atau hospital. Sebab yang doktor tu usually adalah bangla, pakistan atau indian yang macam tak berapa suka jer nak melayan patients yang datang. Bad bedside manners omputih kata. Ataupun muka dorang blur, tak tau kita sakit apa, jadi bagi ubat pun pakai agak jer gamaknya. Ataupun bagi placebo. Janji dorang bagi ubat. buat apa macam tu… hampeh. Ataupun bagi antibiotic. ubat stample bagi kat semua patients. bunuh semua biotics kat dalam badan. tak kira yang berguna atau tidak.

sekarang ni dah keluar pasal Swine Flu la pulak. dahla sekarang ni kami asyik pergi hospital jer. harapnya takde la tersangkut virus ni.. tak habis habis dengan berjenis jenis virus. dari satu ke satu.

takkan nak kena pakai mask ke mana mana lagi pulak? dulu dah kena pakai. ni sekali lagi? Hu hu.

Advertisements
 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s