We're just visitors

At the end of the game, the King and the Pawn goes into the same box

Mustashfa April 25, 2009

Filed under: Diary,Monolog — visitor74 @ 6:59 am

Kalau tak silap aku, itu maksudnya Hospital in Arabic. But, not so sure. My arabic is so rusty these days. yer, aku kata hospital Sungai Buluh sekarang. Abah datang KL Sebab hantar Mama Ke airport, tapi Abah tak berapa sihat. Tapi dia push jugak. Dan mungkin makan tidak berjaga. Kencing manis naik lagi.

Rasa bersalah plak Sebab tadi Abah kena tunggu kat luar rumah Sebab aku dan isteri lambat balik Sebab aku sibuk dengan meeting.

Kalau kat Hospital kerajaan ni kan, memang berjanggut nak menunggu turn. Amatlah ramai orangnya. Sakit memang sentiasa berleluasa. Penat gamaknya doktor dan nurse melayan begitu ramai orang yang ramai begini. Harap mereka boleh merasakan betapa mereka sebenarnya berkhidmat untuk masyarakat. Tapi Kalau hanya sebagai kerja sahaja, mesti tension hari hari kerja begini. Kalau dual tiga bulan, mungkin boleh tahan. Tapi Kalau dah bertahun, mungkin muka sudah bercuka. Dan manusia akan tetap sakit. Itu sudah ketentuan Ilahi.

Masa sakitlah kita banyak ingat mati. Ingat Tuhan dan berdoa. Itulah salah satu nikmat sakit. Tapi lepas itu, tak taulah. Nak ingat mati ni bukan senang. Sebab kita tengah suka dengan hidup.

Everyone wants to go heaven, but nobody wants to die.

Dan kata somebody, lupa namanya: I’m not afraid of death. It’s just that I don’t want to be there when it happens.

He he.

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s